Så kan du variera ditt yrkesliv

Om ni minns så hjälpte jag en vän tidigare i år som hastigt och lustigt hade blivit lämnad av sin partner. Min vän tog det hela väldigt hårt och hon bodde hos mig under längre perioder då hon helt enkelt inte klarade av att möta livet på egna ben. Under denna tid började min vän reflektera över vad hon egentligen vill göra här i livet. De funderingarna ledde i sin tur till att hon bestämde sig för att läsa in de sista kurserna hon hade kvar på sin socionomutbildning. Nu ser framtiden helt plötsligt väldigt ljus ut och när vi söker på lediga jobb socionom inser vi att hon definitivt inte kommer att behöva leta jobb särskilt länge. Mitt tips till dig som läser är ta reda på ifall det finns några kurser du kan ta för att komplettera den utbildning du redan har. Vem vet, det kanske öppnar en helt ny yrkesbana för dig!

Glad kvinna som blickar mot framtiden

Leave a Reply