I valet och kvalet

När man är så tajta som jag och min pojkvän är, vill man så klart bygga bo ihop med allt vad det innebär. Nu siktar vi på att skaffa ännu några vuxenpoäng genom att köpa en ny bil tillsammans. Eller ny och ny. Jag är mer inne på att hitta en prisvärd begagnad sak, eftersom jag tror att vi kan hitta en rätt lyxig bil om vi inte stirrar oss blinda på vrålåk direkt från fabriken. Det vore förstås härligt med en sprillans ny Merca, men vi har faktiskt en budget och vill ju lägga pengar på andra saker också. Men en sak håller jag benhårt på, oavsett vad vi köper: ny bil – ny försäkring. Jag skulle aldrig gå med på att slarva med en sådan viktig detalj och min pojkvän är likadan. Jag känner folk som har kört oförsäkrade bilar och råkat köra in i stolpar och liknande, det brukar inte bli en billig historia. Bilar är synonymt med ansvar och säkerhet om man frågar mig, och en försäkring är ju grundbulten i detta.

Nu gäller det bara att leta upp en bil vi båda gillar. Vi har ju lite olika smak trots allt, så jag antar att det kommer sluta med någon slags kompromiss. Hur många vuxenpoäng får man för en mogen kompromiss, förresten?

Fin – men är den försäkrad?
Fin – men är den försäkrad?

 

 

 

Leave a Reply